Beställ ädelstensbok

En bok för alla som är intresserade av ädelstenar!
Walter Schumanns bok Ädelstenar och prydnadsstenar. Klicka för större bild.
(Klicka för större bild)

Walter Schumanns bok Ädelstenar och prydnadsstenar finns att köpa genom oss. Förskottsbetalning gäller och priset är 400 kr inkl frakt.

Walter Schumanns bok är en klassiker inom branschen och oumbärlig för alla som är intresserade av ädelstenar, vare sig man arbetar inom branschen eller inte. Sedan första utgåvan 1976 har den passerat miljongränsen i upplaga. Den är översatt till närmare 20 språk. Den upplaga som nu översatts till svenska av Sveriges Gemmologiska Riksförening är den trettonde i ordningen och utkom i Tyskland 2002.

Texten är skriven så att alla kan ha nytta av den, fackmannen såväl som lekmannen. Det inledande kapitlet om uppkomst, egenskaper, förekomster, bearbetning, synteter och imitationer möjliggör en fullständig översikt över världens ädelstenar.

Med hjälp av bestämningstabeller i slutet av boken kan man identifiera okända stenar. Däremellan presenteras världens alla ädelstenar med många varianter i vackra färgbilder.

Köp ditt eget exemplar av boken från Gemmologiska

Beställ boken genom att fylla i och skicka in formuläret nedan. Betala sedan in 400 kr på Sveriges Gemmologiska Förenings plusgiro nr 450081-5 eller på föreningens swish nr 123 290 0686. Efter att din betalning registrerats, skickas boken till adressen du angav i beställningsformuläret.

    Ange nedan den leveransadress dit du vill få boken skickad:

    Ja, skicka min bokbeställning